Utelek på kastanjen och trollet kom på besök

12B7F13B-1AA4-435A-8496-7AA8273F2979

Denna vecka har grön grupp varit ute på kastanjen och barnen har lekt bland annat björnen sover! Barnen har även observerat vår lilla kompostering som består av frukt rester. Det är ett stort intresse då dem får bevittna övergången från färska frukter som sedan blir till jord.

I torsdags fick vi även besök av skogstrollef! Trollet kom med en låda med vårt gröna blad på. I lådan låg där ett aktivitetskort och en tärning! Slår man tärningen visar aktiviteskortet vad det är man ska hitta i skogen! T.ex slår du siffran 6 ska du hämta 6 stycken kottar. Vi tog med spelet ut till kastanjen och lät barnen samla in skogens skatter!

035B0CAE-7192-4EBA-9980-52CA41AC6A94

Från Lpfö 98/10

• ställt inför nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper.
  • Utveckla intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.