Tigrarna tittar närmare på stenhusen vid Kungsgården

IMG_2914

Idag har även Tigrarna fått möjlighet att få gå in i de gamla stenhusen vid Kungsgården. Gunborg Johansson som bor på Kungsgården var så vänlig att öppna till oss så vi kunde komma in i husen och se hur där ser ut. Gunborg berättade historia kring byggnaderna och vi fick veta att husen bland annat har använts som bostäder. Det bodde mer än en familj i huset och de hade bara elden/spisen som värmekälla. Det blev diskussioner bland barnen om hur det var förr och hur man har det nu. Barnen sa att vi har element så vi får varmt. En sak som har bekymrat barnen angående husen är varför fönsterna är sönder. Gunborg kunde ge oss svar på frågan och orsaken till de söndriga fönsterna är att någon går och kastar sten på fönsterna så att de går sönder. Trist! Vi avslutade sista dagen på uteverksamheten för denna termin med att grilla hamburgare till middag och blåsa såpbubblor.