Tigrarna på Kastanjen v.42

Denna veckan stannade vi till vid församlingshemmet där det fallit ner mängder av löv de senaste dagarna. På en duk lades färgerna grön, gul, röd och brun fram. Barnen fick i uppdrag att leta upp löv och lägga dem vid rätt färg, sortera löven. Uppdraget klarades hur bra som helst. Vi satta i den härliga solen på eftermiddagen och gjorde en egen lövkrans som vi hände upp i ett träd i Mörka skogen.

När vi på fredagen kom ut till Kråkskogen märkte vi att det var översvämning i skogen.
Vi kunde inte komma över till bron! Vi fick därför vända tillbaka och gå rakt över åkern ut till den stora vägen, vi aktade oss för kogödseln när vi gick på åkern. Vi tittade på bäcken som var mycket bredare och hade mer vatten i sig än tidigare. Vattnet forsade fram. I Mörka skogen kom Mulle på besök, han gav oss i uppdrag att följa en lina i skogen, längs med linan fanns det skräp som vi skulle hitta. Massa skräp hittade som vi fick slänga i soptunnan. Vi hittade flugsvampar som vi pratade om att man absolut inte får röra eller äta eftersom de är giftiga. Efter maten satt vi inne en stund och pysslade med kastanjer och gjorde våra egna figurer.

Förskolan ska sträva efter att varje barn

• utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,