Tigrarna på Kastanjen v. 41

Ännu en gång större Tigrarna på Gubben Höst. Denna gången dök han upp inne på gården innan vi skulle gå iväg. Han hade med sig kastanjer, äpplen, päron, bokollon och olika sorters löv. Han berättade varför träden tappar sina löv och varför de ändrar färg.
Vi stannade till och lekte i löven. Vi la oss i de mjuka härliga löven och sen kastade vi upp löv i luften så att de föll härligt ner över oss.

Vi har lekt Kims lek där olika naturmaterial som finns i vår skog lades på en vit duk. När alla blundade så togs ett av naturmaterialen bort och sedan fick barnen gissa vad som var borta. Vi pratade om ekorren som barnen fick veta mer om. Sen lekte vi härligt i Mörka skogen tillsammans.

Förskolan ska sträva efter att varje barn
utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,