Tigrarna på Kastanjen v.36

Det blev 2 härliga dagar på Kastanjen för tigrarna. Längs vår väg tittade vi närmre på snäckor, mördarsniglar, kastanjer, svampar mm. Spännande! I kråkskogen fortsatte vi med tärningen där man skulle slå denna och sedan leta upp naturmaterialet som fanns på bilden.
Barnen fick även i två grupper prova på att samarbete genom att transportera en kotte bakåt till kompisen. Kompisen längst bak fick sedan gå fram med kotten så att vi kunde börja om på nytt igen. Kottetavlan hade vi framme båda dagarna för att öva oss på motoriska kast och precisionen. Barnen varierade själv svårighetsgraden genom att stå närmre eller längre ifrån.
Uppe på prispallen sjöngs ”guld och gröna skogar” och ”groupie” innan hemfärd.

Förskolan ska sträva efter att varje barn

• utvecklar sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.