Skräpplockardag med Musgruppen

Idag hjälpte vi naturen lite extra genom att vara skräpplockare. Vi plockade skräp under vår promenad till Rallyskogen och vidare ut till Kastanjen. Vi hittade ganska mycket skräp inne i Rallyskogen också. Barnen förundrades över hur mycket skräp vi samlade i vår sopsäck. De uttryckte sig såhär: ”Förstår inte människor att man inte får kasta skräp i naturen? Djuren kan ju skada sig på skräpet”. Vi sorterade sedan skräpet och upptäckte att det mesta av skräpet var plast. Det skräp vi hittat minst av var tidningar och matavfall. Som tack för barnens hjälteinsats mot skräpet fick de vars ett diplom. Vilka duktiga och stolta skräpplockare! ”Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp” (Lpfö 98 reviderad 2016).