Musgruppen på Kastanjen V 35

Musgruppen har under sina utedagar fått uppleva naturen genom att leta småkryp och titta på dem i lupp. Vi har ”fiskat” och sett hur lite vatten det är i bäcken nu när det varit varmt en längre tid. I skogen träffade vi pinnmamman och pinnpappan som letade efter sina barn. Barnen hjälpte naturligtvis till med att leta upp alla fyra barnen. Vi hittade ett pinnbarn vid bäcken, ett vid trädet som lekte med en pinne, ett barn hade plockat bär och ett barn stod vid svamparna. Genom detta lärde vi både oss och pinnbarnen lite regler som gör det säkert för oss när vi är på Kastanjen. Vi får bara gå till bäcken tillsammans med en vuxen, vi leker med pinnar från marken/inte bryta grenar från träden, vi rör inte några bär eller svampar. Enligt Lpfö 98/10 ska förskolan sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler.