Musgruppen på Kastanjen

Barnen fick under måndagen lära sig mer om myggan och vildkaninen. Måndagen bjöd på lite kallare men soligare väder då vi fick turen att testa och utforska is och snö. Vi plogade i snön vid församlingshemmet och lärde oss då hur man gjorde förr i tiden när man inte hade nån traktor. Med hjälp av Ipad tittade vi på hur ardennerhästar ser ut och hur det såg ut när man använde dem i lantbruket. Vi använde vantarna som påse för att samla fina isbitar i och testade hur hård isen var. Tisdagen bjöd på annat väder i form av regn och plusgrader och vi fick uppleva detta med alla våra sinnen. I samlingen fortsatte vi att lära oss om vattnets kretslopp och varför det regnar. Ett barn sa: ”De säger att det kan bli regn. Vatten kommer upp i molnet, sen kan molnet inte hålla vattnet. Sen blir molnen svarta och sen rinner det ner”. Vi lärde oss även om varför det blir snö istället för regn. Enligt Lpfö 98/10 skall förskolan sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för….enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.