Musgruppen på Kastanjen

Under våra utedagar på Kastanjen har vi efter barnens önskemål lärt oss mer om fjärilen. Efter många dagars regnande har vi också lärt oss om varför det regnar. Barnen fick fundera på varför de tror att det regnar och därefter symbolisreades vattnets kretslopp med bild och experiment så att barnen fick en förståelse för detta. Enligt Lpfö 98/10 skall förskolan sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för naturens olika kretslopp. I Mörka skogen letade vi efter ”krysset” som Kristina hade gömt undertiden vi blundade. När vi hittade ”krysset” fick vi svara på en fråga som handlar om naturen. Vi hittade även en isbit som vi utforskade. Vi tog in under tiden vi åt mellanmål för att se vad som hände med den. Vi upptäckte att den smälte och att vattnet faktiskt var väldigt smutsigt.