Musgruppen på Kastanjen

”Det regnar och regnar” sjöng vi under måndagen då vi fullkomligt simmade fram i vattenpölarna. Blöta blev vi men roligt hade vi när vi utforskade alla vattenpölar. Efter regn kommer solsken och solsken fick vi i tisdags igen. Barnen fick idag höra en skräpsaga som handlade om en pojke som var ute i skogen och gick. Pojken var lite slarvig och kastade skräpet från sin matsäck i naturen. Då kom Mulle förbi och såg allt skräp och blev ledsen. Som tur var så överraskade pojken Mulle och plockade upp allt skräp igen. Mulle lärde pojken sin ramsa: ”Inget skräp får ligga kvar, lämna skogen som den var”. Mulle frågade barnen om de ville hjälpa till att städa/samla skräp i Mörka skogen. Det ville barnen gärna och var noga med att få upp allt skräp. Även i den fria leken hittade de skräp som de samlade upp. ”Förkolan skall lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp” (Lpfö 98/10)

1 reaktion på ”Musgruppen på Kastanjen