Musgruppen på Kastanjen

Barnen fick höra sagan om Skogsmulle genom att lyssna på sagan och titta på bilderna. Mulle kom och hälsade på oss och pratade med oss om att vi ska vara snälla till alla djuren i skogen. Djuren är Mulles kompisar, som i sagan hjälpte Mulle att få sin mossgröna dräkt. Enligt Lpfö 98/10 skall förskolan sträva efter att varje barn utvecklar respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö. Mulle hade med sig magiska stenar som vi skickade runt till barnen. När barnen höll i den magiska stenen fick de berätta vilket djur de gillar bäst i skogen och om det är något djur de vill lära sig mer om. Några av djuren som barnen nämnde var björn, orm, spindel, räv, älg och fjäril. Vi besökte även Mörka skogen för fri fantasifull lek. Med hjälp av sin fantasi och naturens tillgångar skapade barnen staket, körde motorcykel, byggde koja och lekte dinosaurie mm. Värmen oss så svettiga att vi tog oss ett svalkande bad i vattenspridaren – härligt!