Hästgruppen på Kastanjen v. 43

Översvämningen i Kråkskogen gjorde att vi idag fick längs med grusvägen för att komma ut till idrottsplatsen. Efter välbehövlig frukt så gick vi till Mörka skogen där vi fick olika sorters uppdrag. Uppdragen gick ut på att man med olika sorters naturmaterial skulle skapa matematiska former. Trianglar, kvadrater, cirklar mm. skapades av naturmaterialet. Barnen lyckades med uppdragen hur bra som helst. Vi kommer fortsätta arbeta med matematiska former under de kommande veckorna.
Maten åt vi utomhus och efteråt tog vi fram fina lönnlöv som vi hade plockat på vägen ut till idrottsplatsen. Dessa trädde vi på en ståltråd och alla gjorde sin egna fina lövkrans som vi blev supernöjda med.

Förskolan ska sträva efter att varje barn
utvecklar sin förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp