Hästgruppen på Kastanjen v. 41

Idag gick vi direkt ut till idrottsplatsen där vi åt frukt innan vi gick in i Mörka skogen. I Mörka skogen kom Mulle på besök och gav oss ett uppdrag. Vi skulle nämligen hjälpa honom att göra fint i skogen och samla in skräp. Vi fick på oss plasthandskar och samlade sedan in allt skräp vi hittade och la i en påse. Efter mycket letande och samlande så kollade vi igenom allt som vi hittat. Alla fick sedan välja ut varsin skräpsak och sedan spika fast det på en planka som vi hade med oss. När alla sakerna var fastspikade så började vi gräva ett hål i skogen där vi skulle lägga ner plankan. Det var svårt att gräva pga. rötter men tillslut fick vi ett lagom hål där plankan fick plats. Vi la ner plankan och la jord över igen. Vi ska sedan under året ha koll på vad som händer med skräpsakerna.

Vi gick sedan in i klubblokalen där vi idag skulle göra vår egna pytt i panna. Vi skar fina bitar av potatis, korv och köttbullar som vi la i en braspanna. Lök och kryddor la vi även till innan vi satte in maten i ugnen och stekte ägg.
Under tiden maten var blev helt färdig så pratade vi om ekorren och fick reda på massor om den. Vi mumsade sedan i oss vår egengjorda mat och hade en skön eftermiddag ute i Mörka skogen!

Förskolan ska sträva efter att varje barn
utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap
utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *