Hästgruppen på Kastanjen v.37

Idag fick alla barnen i Hästgruppen varsin håv med sig bort till bäcken och vi fick ta stövlar på oss. Det var nämligen dags för håvning i bäcken! Vi delade upp oss och ställde oss i kanten av bäcken, hinkarna var redo om vi hittade något att håva upp. Det tog lite tid men efter ett tag håvade vi upp en miniräka. Sedan hittade vi fler och fler och vi lärde oss att de fanns nära intill kanten så att vi till och med kunde fånga dem med händerna. Det fanns olika sorters räkor och i hinken anföll några räkor den andra sorten, vi tyckte synd om den och försökte rädda den!
Vi åt mat ute i det fina vädret och sedan kollade vi upp lite fakta om räkor på vår läroplatta. Gruppen fick även komma på frågor till nästa gång då vi ska på besök till en hästgård!

Förskolan ska sträva efter att varje barn:
utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.