Hästgruppen och Grodgruppen på Kastanjen v. 9

Hästgruppen får numera sällskap av Grodgruppen när vi går till Kastanjen på onsdagar. De äldre barnen fick visa de nya vart våra stoppställen är, berätta hur man ska gå vid den stora vägen och visa vart vi brukar vara i Kråkskogen. De nya barnen i Grodgruppen tog till sig snabbt, var jätteduktiga på att gå och tyckte det var kul att vara i skogen.

Efter maten läste vi vidare om Snick och Snack. Efter läsningen fick barnen två olika uppgifter. Man skulle dra streck vilka saker som hörde till verktygslådan och sen var det en labyrint där man skulle hjälpa Snick att hitta till Raffe Räv.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar

• förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra (Lpfö 98, rev. 10)

1 reaktion på ”Hästgruppen och Grodgruppen på Kastanjen v. 9