Hästgruppen hittar vilse och gör eget smör och bullar, Kastanjen v.39

Det var en händelserik dag för Hästgruppen denna dag på Kastanjen. Efter frukten så kom Mulle på besök. Mulle hade med sig en saga där han berättade om en gång när han hade gått vilse. Barnen lyssnade spänt på och fick sedan berätta om de själva gått vilse någon gång och hur de hade gjort då. Vi lärde oss att om man går vilse i skogen ska man först krama ett träd för att känna närhet, man ska göra ljud ifrån sig för att höras (inte skrika för mycket så rösten försvinner), synas genom att tex. hänga upp saker i träden eller göra stopptecken på marken, till sist ska man söka skydd och om man sätter sig på marken ska man ha granris under sig för att inte frysa.

Till mellanmål gjorde vi idag eget smör, alla barnen fick tillsammans hjälpas åt att vispa grädden så att det tillslut blev smör. Vi bakade även våra egna bullar, vi hjälptes åt att lägga i alla ingredienserna och rörde samman allt i skålen. De blev sedan redo att läggas på en plåt och färdiggräddas i ugnen.
Vi mumsade sedan glatt i oss våra bullar med gott smör på så vi fick krafter för gångfärden hemåt!

Förskolan ska sträva efter att varje barn

• utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv.

2 reaktioner på ”Hästgruppen hittar vilse och gör eget smör och bullar, Kastanjen v.39

1. Trevlig och intressant läsning, man får genast en egen bild i sitt huvud hur lärorikt det var. Jag tänker mig se glada och intresserade barn!