Hänt i veckan på Björken

IMG_0585[1]

I tisdags hade vi gymnastik som vanligt. Barnen älskar att gå till gympasalen. Den här gången fick vi klättra upp på lutande bänk, klättra över till ribbstolen och sen hoppa ner i tjockmattan. Det är lite läskigt att släppa händerna när man ska hoppa, men när man väl gjort det vill man göra det om och om igen. Vi hade även bollar, kasta, fånga, rulla osv.

Förkolan ska sträva efter att varje barn:

utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.

IMG_0586[1]

I onsdags var det dags att skapa, och som vi skapade med alla sinnen och hela kroppen. Egengjord fingerfärg på potatismjöl och vatten, färgad med spenatjuice, rödbetssaft och gurkmeja. När man är liten vill man ju gärna smaka på allt, och här är det helt OK.

Förkolan ska sträva efter att varje barn:

utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära.

IMG_0587[1]

Veckans experiment var det flytande russinet. Vad händer när man lägger russin i ett glas bubbelvatten? Barnen satt förväntansfullt och väntade…händer inget? Men JO, efter en stund flöt russinen upp till ytan. Spännande.

Förkolan ska sträva efter att varje barn:

utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap.

image

Veckans höjdpunkt.. Kan ni gissa var vi är? Just det, brandstationen.

image

Barnen tyckte det var jätteroligt, de fick provsitta brandbilen, titta på alla verktyg och slangar och Lasse berättade om de olika sakerna. Vi provade hjälmar och jämförde stövlar.. Vi tackar Lasse Ingvarsson för att han tog sig tid med oss:)