Bygg och konstruktion

Morgonen/ Förmiddagen spenderades ute på gården innan det var dags för Musgruppen att bege sig till kastanjen. Sanden var lite frusen men gick utmärkt till att bygga upp hus för  dinosaurier och maskar! Härligt att se samarbetet i leken och höra hur barnen samtalar om hur man kan bygga upp olika hus!

Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta tillvara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Enligt läroplanen ska förskolan sträva efter att varje barn ” utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap” likaså ” utveckla sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv” ( Skolverket, 2016).

image image image