Begrepp och samarbetsövningar!

7A12C390-0849-4F37-B40B-F98AB1AEC1CF

Vi började gympapasset med MTI uppvärmning sen plockade vi fram ärtpåsar. Vi körde leken Kom allla mina små barn -Hur då? Ärtpåsen på foten, på ryggen, mellan knäna…… Efteråt parade vi ihop dem två och två och då skulle de ha ärtpåsen på pannan, mellan händerna….. Vi plockade även fram korgar så alla fick träna på att pricka. Sen tog vi fram fallskärmen där vi började med att går runt för att sen öka takten. Barnen fick även bytta plats med varandra och vi avlutade fallskärmsleken med en sång Stor våg, liten våg där vi gjorde olika rörelse till sången.

Ur Lpfö 98/16

Förskolan ska sträva efter att varje barn

• utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.