Ödlornas vecka

Denna veckan har vi arbetat med vår värdegrund och läst en bok.  Vad kan vi göra om det händer något som vi inte vill? Om någon säger ”stopp”, ”sluta” eller ”nej”, vad betyder det och vad ska jag göra då? Många frågor, funderingar och tankar kring detta.

IMG_1941

Lpfö 98, rev 2016: ”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar.”

IMG_1566IMG_1578

Vi har även fortsatt att arbeta med bokstäver på olika sätt. Aktiviteter som vi har erbjudit denna veckan har varit: skriva på Ipad (att skriva sig till läsning), gått på bokstavsjakt både ute och inne och gjort bokstäver av garn och tapetklister.

” Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner.”

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga och konstruera med hjälp av olika tekniker…”.