Bokstäver

I dag har Tigergruppen arbetat med bokstäver. Först visade vi upp bokstäver en och en, alla var med och ville berätta vilka namn/ord som började på just den bokstaven som visades. Var det inte deras eget namn som innehöll bokstaven, så var det ett syskons eller en förälders. Alla var dock rörande överens om att just deras pappa började på bokstaven P och det innehöll 3 stycken! Det var lite svårt att förstå att pappa inte heter Pappa utan har ett tilltalsnamn. Efter många givande diskussioner fick barnen skapa sina namns begynnelsebokstäver av trolldeg.

246BE306-23A4-490C-A174-0463C5A45270

Ur förskolans uppdrag

Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och uppmuntra och ta till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen.

Lpfö 98/rev. 2016