Musgruppen på Kastanjen

Nu har våra kastanjeplantor växt till sig så pass mycket att det var dags att plantera ut dem i skogen. Vi hittade en bra plats för dem i Mörka skogen där vi hoppas de kan växa sig riktigt stora. Barnen kom på att vi nog behöver skydda våra kastanjer från hungriga harar och rådjur, så vi letade upp nät som vi satte som skydd. Vi hittade även lite småkryp i jorden när vi grävde som vi tittade lite extra på. ”Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.”

I Kråkskogen hittade vi ett fågelbo som ramlat ner. Vi kunde se hur duktiga fåglarna är på att bygga trots att de inte har några händer. Vi hade även turen att se en ekorre som hoppade mellan grenarna.

1 reaktion på ”Musgruppen på Kastanjen