Hasaloppet 2018

4F6A6201-6198-4BF2-8E8C-57921BF264CE

Idag var det dags för det årliga Hasaloppet på idrottsplatsen! Alla grodor, tigrar och ödlor gick tillsammans ut till idrottsplatsen där vi började med fruktstund. Det blev sedan uppvärmning där vi fick röra oss till musik!

Hasaloppet fick man själv välja om man ville springa eller gå, de flesta valde att springa! Starten var vid vindskyddet och sedan fick man följa de orangea flaggorna runt om fotbollsplanen tills man nådde mål borta vid prispallen. Alla som tog sig i mål fick varsin medalj!

Efter loppet blev det fria aktiviteter där vi bland annat hade musik i högtalarna till barnens önskemål.

Till mat mumsade vi i oss hamburgare ute i det strålande fina vädret!

Ur Lpfö 98 (rev. 16):

Förskolan ska sträva efter att varje barn

• utvecklar sin motorik, koordinationsförmåganoch kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.